Forradalmi ajánló

Forradalmi ajánló

Summa

2016. február 10. - kristophoros83

Mindez, amit itt pár bejegyzésben, a magam suta módján leírtam abban a gondolatban foglalható össze, hogy valódi, az országot megrengető változáshoz nem a parlamenten keresztül vezet az út, hanem a jelenelegi magyar társadalmi berendezkedésben az önkormányzat az a szint, ami egy "konzervatív fordulatnak" a terepe lehetne. 

A konzervativizmus bástyája mindig is a független középosztálybeli polgár volt, aki az államra nem úgy gondol, mint a jótevőre, mint aki segít otthont teremteni, mint aki megvéd, vagy mint aki megmondja, hogy mit csináljak. Aki független az nem szorul anyagilag az államra. Aki független annak a termékeit, írásait, munkáit, stb akkor is megveszik ha idióta a miniszterelnük és akkor is ha egy géniusz. Az államtól anyagilag független polgárt nem lehet ígéretekkel megvezetni, mert neki nincs arra szüksége, hogy az állam segítsen. Ha a demokráciát ők alkotnák, akkor a mai parlamenti pártok mind egytől-egyig a parlamentbe jutásért kűzdenének. De a demokráciát nem ők alkotják. A demokráciát olyanok alkotják, akiknél a munkahely elvesztése élet és halál kérdése, olyanok, akik magánszférában nem dolgoztak még, olyanok akik már nem dolgoznak, és állami döntéstől függ, hogy mennyi lesz a nyugdíjjuk. Olyanok, akik állami állásokban vannak. Ha ilyen környezetben valaki azzal kampányol, hogy legyen kissebb az állam, akkor az rosszabb mintha a pedofília legalizálásáért kűzdene. A konzervatív polgárnak először meg kell jelennie ahhoz, hogy sikerre is vigyen egy pártot. Mert amíg nincs független polgár, addig a konzervativizmus nem más mint amit a kormánypárt képvisel. "Vulgár-konzervativizmus" ami ősi értékeket lebegtet, és közben államosít.

Önkormányzati szinten lenne még esély arra, hogy a lakosságból közösség kovácsolódjon, és esetleg sikeres emberek kerüljenek ki ebből a közösségből. Akik tudnák, hogy a sikerüket maguknak és a közösségnek köszönhetik, de az államnak semmiképp. Ezek az emberek tudnák, hogy az államtól jóformán csak visszahúzásra meg szivatásra számíthatnak. Az én szilárd véleményem szerint ez a kulcsa a változásnak. Mert ha az a cél, hogy a parlamentbe jutással majd valami változást fog bárki is elérni, annak bizony csalódás és elkurvulás lesz a vége. Szóval lehet, hogy amit most itt pár bejegyzésen keresztül leírtam az nem állja meg a helyét, de a mögötte levő elv szerintem igen. Az elv pedig az, hogy a változáshoz vezető út az egyéni sikreken keresztül vezet, ilyen egyéni sikerekhez pedig társadalomszervezéssel lehet eljutni, annak intézménye pedig az önkormányzat. Enélkül egy párrt csak újabb LMP lenne.  Ott van a parlamentben, de csak azért, hogy a helyükön ne fideszesek üljenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://forrongo.blog.hu/api/trackback/id/tr808378000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitcairn2 2017.01.23. 20:06:35

"Önkormányzati szinten lenne még esély arra, hogy a lakosságból közösség kovácsolódjon, és esetleg sikeres emberek kerüljenek ki ebből a közösségből."

ebben a tekintetben inkább a svájci példát ajánlanám, ami kb. erős önkormányzatokra, autonóm kantonokra és szövetségi államra épül

a szupranacionális szervezetekkel szemben csak az efféle állam lehet életképes ellenpólus

(ezt különben nagyon szépen példázza az, hogy Svájc még az Európai Gazdasági Térségbe sem volt hajlandó belépni...)

pitcairn2 2017.01.23. 20:12:09

kieg.:

az USÁ-ban tucatjával aposztrofálták a libertárius honlapokat "orosz propagandának":)

youtu.be/3D9W3EHKrTE?t=89

pitcairn2 2017.01.23. 20:14:41

még szegény Ron Paul is felkerült az "oroszbérencek" listájára:)

Washington Post Peddles Tarring of Ron Paul Institute as Russian Propaganda
www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2016/november/25/washington-post-peddles-tarring-of-ron-paul-institute-as-russian-propaganda/

pitcairn2 2017.01.23. 20:15:44

ez persze a "nyugat vagy kelet" poszt alá ment volna de most már mindegy:)
süti beállítások módosítása