Forradalmi ajánló

Forradalmi ajánló

Első, avagy mivégre is írom mindezt?

2016. február 07. - kristophoros83

Amióta eszemet tudom érdekel a közélet. Mert tudom, hogy a saját személyes életem is függ tőle. Meg másoké is. És mivel jelenleg rendelkezem annyi szabadidővel, hogy ezt a blogot írjam, ezért gondoltam, hogy mindenféle komolyság nélkül csak úgy belevágok. Ez amolyan játék a gondolatokkal, semmi komoly csak amolyan "mi lenne ha" bloggolás.

Konkrétan ez a blog egy ajánlás a PKP-nak. Ajánlás arra, hogy milyen úton (is!) kéne haladniuk. És hogy miért nekik ajánlok? Azért mert ebben a csoportosulásban látom egyedül, hogy a tevékenységüknek valami értelme lenne. Ha össze akarnám foglalni, akkor ezt egy szóval úgy írnám le, hogy a PKP valódi politikai pártnak tűnik. Mert a többi nem az? Véleményem szerint nem. Véleményem szerint a mai magyar politikai posvány egyik oka, hogy a benne szereplő politikai pártok nem igazi pártok. Azért mert nincs egy olyan végiggondolt politikájuk, amely olyan alapvető kérdésekből indul ki mint például, hogy "ki az ember?", "mi az állam?", "érték-e a szabadság?", stb. Egyszóval egy igazi politikai párt konkrét cselekvéseinek hátterében filozófiai kérdésekre adott válaszok vannak. És ha így vesszük valódi politikai párt nincs a parlamenten. Mert a magát jobboldalinak mondó Fidesznek olyan húzásai vannak, amit szerintem Marx ihletett, a Jobbik piszkosul nemzeti, a baloldal meg törődni akar a kisemberrel, de igazi koncepció nincs mögöttük. Ezek nem pártok, hanem bizonyos életérzés alapján szerveződő pártszerű csoportosulások. A legjobb példa erre az LMP, aminek már a neve is ezt jelzi. Lehet Más a Politika... Jézusom. Semmi irány, semmi koherens gondolati séma. Egy kis jogvédős-liberális, meg egy kis nagytőke ellenes baloldali, plusz egy kis természetbarát faölelgetős életérzés. De semmiképp nem koherens politika. És ez jellemzi az elműlt idők politikai döntéseit is, néhány felmerülő problémára adott ötletszerű megoldási kísélet,ami mögött sem megalapozottság, sem hosszútávú politikai koncepció nincsen. 

Nos mint mondtam, a következőkben a PKP-nak néhány ajánlást fogalmazok meg, hogy hogyan tudnának változtatni azon amit úgy hívunk, hogy magyar valóság (és ami elől annyian menekülnek). Ezeket már megírtam, szóval csak átolvasom, aztán beszúrom a blogba. Miután az ajánlások elfogytak a bloggolásom át fog menni kicsit ismeretterjesztőbe. Mert úgy vettem észre, hogy nagyon sokan érdeklődnek a politika iránt, de nagyon kevesen vannak azok akik tudják is, hogy mi az. Kommentekben folyton olvasom, hogy "mocskos liberális", de gyanítom, hogy a szerző nincs tisztában azzal, hogy mi is az a liberális (az persze biztos, hogy ő tudni véli, hogy az mi). Szóval a magam szerény,és tényleg igen szerény eszközeivel szeretnék kis információ morszákat potyogtatni, magyarul olvasmány élményeimből kis szösszeneteket átadni. Szóval ez a terv, bloggolásra fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://forrongo.blog.hu/api/trackback/id/tr468366842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2016.02.16. 16:24:03

"...ez a blog egy ajánlás a PKP-nak. Ajánlás arra, hogy milyen úton (is!) kéne haladniuk...." - Akkor abba is hagyhatod: a PKP-t lefejezték, teste épp most oszladozik. így az ajánlatod az alábbi lehet:
- Koporsós vagy hamvasztásos legyen?
:-))))))))))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása